Nie wiem, może on nie tylko u mnie nie działa? Ktoś może sprawdzić?

No więc tak - Twój plik jest w porządku - gra i WMP i pod WinAmp`em.
Jego parametry :
Format: Microsoft IMA ADPCM, 8 000 Hz, bitów 4, mono;
Długość: 284 sek.
Format wyjścia: PCM, 8 000 Hz, 1 kanał, 16 bitów na próbę.
Będę się wspierał moim Win98, nie pamiętam jak to leci w XP.
Panel Sterowania -> Multimedia -> zakładka Urządzenia -> Kodery-dekodery kompresujące audio -> tutaj zobaczysz wszytkie swoje kodeki, które siedzą w systemie -> jeden z nich to w końcu firmowy: Microsoft IMA ADPCM Codec-musi być.
No ale to na marginesie. Jeżeli dasz się namówić na WinAmpa (ja polecam wersje 5.112-stabilna, dopracowana i ma co trzeba, w przeciwieństwie do tych najnowszych, gdzie najczęściej Nulsoft, producent Ampa, jeszcze eksperymentuje na biednym użytkowniku), to wszystkie te dane o Twoim pliku, zobaszysz sobie właśnie z pod niego.
Jeżeli zainstalowałeś sobie K-Lite Codec Packa, to również nie będziesz miał problemów z odtworzeniem w zasadzie czegokolwiek, łącznie z filmami, z pod WinAmpa - chociaż te Packi z kodekami są bardzej pod filmy, do odtwarzania przynajmniej większości plików dźwiękowych wystarczają spokojnie kodeki instalowane z systemem.
Jak zdecydujesz się na Ampa, to z plikami dźwiękowymi będziesz mógł robić różne rzeczy, np. kompresować sobie do MP3, albo rozkompresować sobie np.MP3 do standardowego (PCM) *.WAV`a, albo do Twojego IMA ADPCM.

Powodzenia - najważniejsze, że i u Ciebie plik działa.