Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 zarządzanie portami w k.i.s7 • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: reaConverter Lite • Mozilla Firefox • Handy Backup • Black Menu for Google • DBeaver • PDF24 Creator • ATIc Install Tool • ContaCam • FreeVimager
Witam potrzbuję aby port 6888 nie był zablokowany. Gdy wyłączę całkiem K.I.S to wszystko jest ok. Ale gdy dam żeby monitorował wybrane porty w których oczywiście nie ma 6888, to mimo takiego ustawienia port jest przyblokowany.
yonagold napisał(a):W jakich przypadkach (jakie aplikacje) możemy pozwolić aplikacji na dowolną aktywność sieciową.
Dla aplikacji, którym ufamy w 100%, aczkolwiek nie spotkałem się z takim przypadkiem, żebym musiał tak ustawiać, KIS ma wiele szablonów do aplikacji sieciowych, które udostępniają wymagane porty dla danego programu.
Jeśli masz tak ustawione domyślnie w KIS to nie ma co grzebać, potem jest tak, że pokopie sie ustawienia i a w razie jakiegoś problemu zwala się na program chroniący.
Używam KIS-a 2 tygodnie, 24h/dobę w sieci nic nie zmieniałem w domyślnych (oprócz dodania aplikacji z ustawieniami szablonowymi).
Nie no sorry, wyłączyłem sobie kontrolę rodzicielską