• Ogłoszenie:

Nagrywarka - błąd zapisu po 20 sekundach

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Nagrywarka - błąd zapisu po 20 sekundach

Postprzez matibg 23 Lip 2012, 17:21

reklama
Witam, mam problem z napędem HD-DT-ST DVDRAM GT30N. Do tej pory nagrywarka działała bez zarzutu, aż do dzisiaj. Próbowałem nagrać płytę dvd programem Nero 9 i za każdym razem po dosłownie równo 20 sekundach wyskakuje błąd zapisu. Udało mi się nagrać jedną płytę po kilku próbach, a sprawdziłem z 10 innych. Firma płyt to suprapoint. Myślałem, że to może wina płyt, pewnie kupiłem jakieś dziadostwo... Dopiero jutro postaram się sprawdzić nagrywanie z inną płytą. Ale to w sumie byłoby dziwne, że żadna płyta nie działa i występuję ten sam błąd, po tym samym czasie. Spróbowałem nagrać też w programie Ashampoo, ale również wyskakiwał błąd. Skorzystałem też z Deepburnera, nagrywało pół godziny, a płyta i tak nie działa. Nie wiem czy to może mieć jakieś znaczenie, ale w ciągu kilku ostatnich dni miałem dwa razy sytuację, że po włożeniu płyty dvd z danymi wyskakiwało mi, że płyta jest pusta. Dopiero po kilku próbach działała. Nie wiem, może napęd mi się psuje? Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowany przez Mikou@j, 25 Lip 2012, 17:28, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Proszę zapoznać się z regulaminem i nazywać tematy zgodnie z nim.
matibg
~user

Dołączenie: 19 Lut 2008, 11:40

Problem z nagrywarką

Postprzez skowrona 23 Lip 2012, 22:53

Walnięty napęd, nic nie poradzisz chyba że masz jeszcze gwarancje. Miałem to samo. Nie próbuj nawet nagrywać bo szkoda płyt.
Image
Awatar użytkownika
skowrona
~user

Dołączenie: 14 Gru 2006, 22:51
Pochwały: 71

Problem z nagrywarką

Postprzez matibg 24 Lip 2012, 00:28

Na to wygląda... Chyba czas w końcu zainwestować w dysk zewnętrzny. A płyt nie tracę, bo błąd wyskakuje od razu na początku, kiedy jeszcze nic się nie nagrało. Jedną płytę udało mi się nagrać za którymś razem. Ale kolejne próby jednak już bezowocne.
matibg
~user

Dołączenie: 19 Lut 2008, 11:40

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 33 gości