Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112 głośny wiatrak na płycie głównej • programosy.pl
Aktualizacje na programosy.pl: WavePad • Zortam Mp3 Media Studio • Reg Organizer • Glary Utilities Pro • Syncovery • Chromium • Kaspersky Rescue Disk • Vim • Lansweeper
Witam, posiadam płytę główną ASUS A8N-SLI SE. Od jakiegoś juz czasu komp zaczął coraz głośniej chodzić, Dzisiaj wkońcu go rozebrałem, i okazało się, że najgłośniej chodzi właśnie ten wiatraczek na płycie głównej:
Chodzi dosłownie jak suszarka... Moge coś z tym zrobić? Da rade wymienic na nowy? A moze przesmarowac, tylko czy to coś da... ?
Czekam na pomoc, z gory dzieki pozdro.
eMachines E730G - Core i5-430M, 2GiB RAM, ATI Mobility Radeon HD5470, WD 320GiB; Cort Z-44,DR 0.09-0.42, Peavey Backstage Mac OS X 10.7.4 Lion // Windows 7 Professional x64 // NIE POMAGAM NA PW/GG/E-MAIL "Moje Ego i Anima spotykają się i wymieniają przepisami na ciasteczka" - Maynard James Keenan
Musisz go odkręcić ( w twoim wypadku zdjąć z zaczepów) prysnąć do środka WD40 lub smar silikonowy. I pamiętaj aby, jeżeli pasta pod radiatorem jest wyschnięta, posmarować nową. Jeżeli nie pomoże wymiana na nowy.
Sam miałem kiedyś podobnego wyjca na płycie. No cóż, najlepsze wyjście to zmienić na coś pasywnego, np podany post wyżej Zalman. Chyba że masz długą kartę graficzną, wtedy powinno wejść coś takiego:
Temperatura będzie podobna (lub nieznacznie wyższa), ale za to jaka cisza
Pzdr.
Laptop: Asus K53SV-SX187V || Ubuntu 12.04 | Mac OS X Lion | Windows 7 Home Premium x64 Najbardziej lubię wizualizować sobie ostateczny krach systemu korporacji.