Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
Żadna myszka nie działa. • programosy.pl

• Ogłoszenie:

Żadna myszka nie działa.

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

Żadna myszka nie działa.

Postprzez Mario12316 29 Lut 2008, 22:48

reklama
Otóż, jest taki problem. Żadna myszka nie działa. Zaczęło się od niedawna bo od dziś. Moja myszka to USB laserówka bezprzewodowa w zestawie z klawiaturą, nazwa SilverCrest. Przez długi czas działało, dziś przestało. Myślałem więc że baterie padły bo klawiatura wciąż działała. Podłączyłem drugą myszkę PS2 i tu zdziwienie, również nie działa. Ktoś wie o co tu może chodzić?
Ready Steady can't hold me back, Ready Steady give me good luck, Ready Steady never look back, Let's get started READY STEADY GO!
Mario12316
~user

Dołączenie: 18 Cze 2006, 22:12

Postprzez doter 02 Mar 2008, 07:10

odłącz odbiornik z usb i następnie podłącz myszkę po PS2 i będzie wtedy oki bo system myśli że ta myszka bezprzewodowa jest podłączona .
Image
Shojiki mo baka no uchi - Być zbyt uczciwym to głupota
Awatar użytkownika
doter
~user

Dołączenie: 01 Sty 2006, 23:15
Miejscowość: Opolskie / Nysa
Pochwały: 12

Postprzez sircom 02 Mar 2008, 10:29

Może być kilka przyczyn:
- hardware (w co wątpię)
- wirus (możliwe)
lub błąd w windowsie
Najpierw uruchom w trybie awaryjnym,sprawdź czy działa, jeżeli nie to musisz sprawdzić najlepiej jakimś systemem liveCD jeżeli tu działa to wróć do trybu awaryjnego powywalaj sterowniki od myszki sprawdź czy nie ma wykrzykników, przeskanuj programem antywirusowym.
Jeżeli na LiveCD nie działa, to problem leży po stronie Hardware jednak nie wymieniaj od razu sprawdź najpierw na 100 % sprawnej myszce pod ps/2 i usb niekoniecznie bezprzewodowej.
sircom
~user

Dołączenie: 04 Sty 2005, 01:53
Miejscowość: Złocieniec/Szczecin
Pochwały: 3

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 32 gości