Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
z liteon shw-16h5s • programosy.pl

• Ogłoszenie:

z liteon shw-16h5s

Dyskusje na tematy związane z problemami sprzętowymi - komputery, podzespoły, akcesoria... oraz sprzęt RTV

z LITEON SHW-16H5S

Postprzez pitimor 29 Lis 2007, 13:22

reklama
Otóż mam problem z LITEON SHW-16H5S. Wczoraj wszystko OK, a dzisiaj włączam kompa, włączam CNC3, który jest na płycie DVD, i gram. Potem chciałem chwilę pograć w SWAT 4, który jest na CD... i nic. Po prostu nie widzi. Gdy wkładam jakąkolwiek płytę CD, coś tam w środku tak dziwnie stuka, puka, aż w końcu gaśnie dioda i nic. Nie widzi nawet pustych CD. A z DVD nie ma kłopotu. Da się coś z tym zrobić? Już zaktualizowałem firmware napędu do najnowszej wersji (LS0W), ale nic to nie dało.
pitimor
~user

Dołączenie: 03 Sty 2006, 21:00
Miejscowość: jesteś?

Postprzez tm72 29 Lis 2007, 15:33

Witam,

spróbuj przejechać płytą czyszczącą (sposób najprostszy ale podobno można zmatowić laser). Druga opcja rozkręcić, przeczyścić laser szmatką z mikrofibry przeznaczoną do czyszczenia optyki precyzyjnej (używam właśnie tej opcji). Trzecia opcja jeżeli dalej nie działa a napęd jest na gwarancji udać się do punktu serwisowego.
Awatar użytkownika
tm72
~user

Dołączenie: 02 Sie 2004, 09:37
Miejscowość: Tychy/Mississauga
Pochwały: 48

Powróć do Hardware

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 35 gości