przez _Piotr_ 09 Sie 2007, 19:26
Witam,
Kupilem Geforce 8600 GT po tym jak moj 6600 sie przepalil. Od dwoch dni probuje dojsc do tego jak na tej karcie uruchomic wideo pelnoekranowe na podlaczonym do tv out telewizorze. Wczesniej nie bylo z tym problemu, we wlasciwosciach ekranu (zakladka 'Ustawienia') byl monitor (oznaczony 1a) i telewizor (1b), w opcjach dostepnych z ikonki w trayu tez dalo sie to ustawic, bylo 'wideo pelnoekranowe' i tam ustalalo sie ekran podstawowy i pomocniczy. Wszystko bylo dokladnie tak jak na stronie podanej w poscie powyzej.
Teraz na GF 8600 GT choc ustawilem w opcjach nView (w trayu) opcje klonowania monitora do tv, to we wlasciwosciach ekranu w miejsca monitora i tv (1a i 1b) sa dwa monitory (oznaczone 1 i 2) i absolutnie nigdzie nie ma dostepnych opcji wideo pelnoekranowego. Co ciekawe - i byc moze zwiazane z problemem - w menagerze urzadzen mam az 5 (!) monitorow. Ten wlasciwy i 4 domyslne. Probowalem je usunac, usuwalem sterowniki karty, wgrywalem najnowsze - monitory wracaja, a opcji wideo pelnoekranowego nie ma. Trudno mi uwierzyc ze ta karta takich opcji nie ma, a sa one mi bardzo potrzebne, co wiec moze byc problemem i gdzie szukac rozwiazania? Czy moze to byc wina karty?