Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112

proszę o pomoc w podłączeniu dwóch komputerów za pomocą rout • programosy.pl

• Ogłoszenie:

proszę o pomoc w podłączeniu dwóch komputerów za pomocą rout

Wszystko odnośnie szerokiej tematyki Internet, oraz sieci komputerowe

Proszę o pomoc w podłączeniu dwóch komputerów za pomocą rout

Postprzez prokopek 27 Cze 2007, 19:46

reklama
Witam.

Mam prośbę, czy ktoś mogłby mi ktoś opisać krok po kroku jak podłączyć 2 komputery żeby na obydwu był internet. Komputery mam podłączone pod sieć, posiadam router Tp-Link TL-SF1005D, mój internet mam w multimedi. Z góry dziękuje.
prokopek
~user

Dołączenie: 02 Cze 2007, 17:55

Postprzez Adam. 27 Cze 2007, 20:43

Z tego co widzę to TL-SF1005D to switch. Potrzebny ci router.
A lap dance is so much better when the stripper is crying.
Awatar użytkownika
Adam.
~user

Dołączenie: 29 Maj 2007, 08:59
Miejscowość: Płockowo
Pochwały: 40

Postprzez @Marcin 28 Cze 2007, 10:15

prokopek napisał(a):Mam prośbę, czy ktoś mogłby mi ktoś opisać krok po kroku jak podłączyć 2 komputery żeby na obydwu był internet.

Karta sieciowa do obu komputerów, kabel sieciowy i ustawienia w systemie bez żadnych routerów ani switch'a (router i switch służą do podłączania więcej niż 2 PC). Więcej tu http://www.banita.pl/~pysiu/
Awatar użytkownika
@Marcin
~user

Dołączenie: 19 Sty 2005, 08:55
Miejscowość: Jugów
Pochwały: 232

Postprzez Adam. 28 Cze 2007, 10:26

@Marcin napisał(a):bez żadnych routerów ani switch'a

W takiej sytuacji można co najwyżej udostępnić łącze na drugi komputer, ale wtedy obydwa muszą być włączone żeby net działał na tym drugim. Jak chce żeby działał niezależenie to potrzebny jest router+switch.
Awatar użytkownika
Adam.
~user

Postprzez @Marcin 28 Cze 2007, 10:40

Adam. napisał(a):W takiej sytuacji można co najwyżej udostępnić łącze na drugi komputer

Ale tak jest prosciej i taniej :) Wiadomo, że jeśli chce mieć internet nie zależnie od komputera to musi mieć router ze switchem ale jak na razie to ma sam switch a tym sie nie da.. Nie wiem tez jakie ma łącze? Dialog? Netia? Neo? w tedy trzeba szukac odpowiedniego routera do podziału łącza ;)
Awatar użytkownika
@Marcin
~user

Dołączenie: 19 Sty 2005, 08:55
Miejscowość: Jugów
Pochwały: 232

Postprzez Adam. 28 Cze 2007, 11:38

@Marcin napisał(a):Nie wiem tez jakie ma łącze? Dialog? Netia? Neo?

Multimedia, jest w pierwszym poście.

Wiadomo, że taniej, ale to zalezy od sytuacji. W każdym razie autor już zna 2 opcje więc teraz zdecyduje która mu bardziej odpowiada ;)
A lap dance is so much better when the stripper is crying.
Awatar użytkownika
Adam.
~user

Powróć do Internet & Sieci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości