• Ogłoszenie:

Ochrona przenośnych nośników danych

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Postprzez flourishman 03 Lut 2014, 14:55

reklama
Witam.
Poszukuję programu dzięki któremu będę mógł zabezpieczyć dysk przenośny, pendrive'a, kartę pamięci. Program dzięki, któremu będę mógł założyć hasło na cały nośnik, albo chociażby na poszczególne foldery. Dobrze byłoby gdyby program był darmowy. Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam.
flourishman
~user

Dołączenie: 03 Lut 2014, 14:43

Postprzez kliszka 03 Lut 2014, 18:45

TrueCrypt 7.1a - szyfrowanie całych dysków, ich partycji i przenośnych dysków USB (pendrive'ów)tworzenie wirtualnych zaszyfrowanych dysków o określonej pojemności - zabezpieczonych hasłem .
za szyfrowanie odpowiadają algorytmy szyfrujące AES-256, Serpent i Twofish. Możliwe jest także szyfrowanie kaskadowe tzn. szyfrowanie danych po kolei kilkoma algorytmami.
AMD Phenom II X4 955 Black Edit - AsRock 870 Extreme3 /AMD 870/ , HIS Radeon HD 6870 , Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3 , 4 GB RAM KINGSTON - HiperX DDR3 , bequiet! PurePower L7 430W 80+
System : Windows 7 Home Premium - 64
Awatar użytkownika
kliszka
~user

Dołączenie: 06 Kwi 2010, 15:51
Pochwały: 38

Postprzez Paulka 03 Lut 2014, 20:59

Można np. użyć:
http://www.programosy.pl/program,usb-safeguard.html
z tym, że darmowa wersja obsługuje nośniki tylko do 2GB pojemności.

Dodatkowo do przejrzenia lista darmowych programów z kategorii Szyfrowanie:
http://www.programosy.pl/kategoria,szyfrowanie_danych,1,2.html

Na 1 miejscu jak widać jest TrueCrypt 7.1a, który podał wyżej kliszka, więc to świadczy o tym, że program jest popularny i warty zainteresowania :)
moją jedyną wadą jest to, że mam same zalety :)
Awatar użytkownika
Paulka
~user

Dołączenie: 16 Sie 2006, 14:13
Miejscowość: Skarżysko-Kam.
Pochwały: 20

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: vahamo oraz 36 gości