Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/mati/domains/forum.programosy.pl/public_html/includes/bbcode.php on line 112
progsa do automatycznej hurtowej edycji plików html • programosy.pl

• Ogłoszenie:

progsa do automatycznej hurtowej edycji plików html

Wszystko na temat programów: skąd pobrać, instalacja, użytkowanie, problemy, poszukiwane programy.

Progsa do automatycznej hurtowej edycji plików html

Postprzez gandalf_smutny 28 Sty 2008, 18:50

reklama
Witam!!
Poszukuję programu (bądź jakiegoś skryptu) który wykonywałby za mnie poprawę zawartości html-a w plikach dla przykładu w folderze mam następujące pliki:

index.html
pierwsza_strona.html
druga_strona.html
itd...

Zaś program/skrypt musiałby wykonać :
Otworzyć plik html (najlepiej by automatycznie przetwarzał wszystkie pliki html znajdujące się w folderze)
zmienić w nim zawartość (chodzi o charset+ kilka innych modyfikacji, zadania są wspólne dla wszystkich plików)
zapisać zmiany, i zabrać się do modyfikowania kolejnego pliku.

Istnieje coś takiego ? wiem, że w pascalu czy innym języku łatwo takiego moda stworzyć, ale dla pascal to czarna magia ;)

Z góry dzięki za pomoc,
gandalf_smutny
~user

Dołączenie: 30 Wrz 2005, 13:17

Postprzez nanoo 28 Sty 2008, 20:25

teoretycznie byłoby to możliwe wykorzystując polecenia linuksowe (ale trzeba trochę pomyśleć i pokombinować)... ale do tego potrzebujesz oczywiście Linuska :)
Kto stoi w miejscu, ten się cofa...
"Linux is like a wigwam: no windows, no gates and an apache inside ..."
Awatar użytkownika
nanoo
~user

Dołączenie: 28 Kwi 2007, 19:33
Miejscowość: Vouf
Pochwały: 44

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości